15.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

Vanredna sjednica Vijeća ministara BiH zbog prihvatanja humanitarne pomoći iz UAEVijeće ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici donio je Odluku o prihvatu humanitarne pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata u prehrambenim namirnicama.

Pomoć će primiti Društvo Crvenog krsta/križa BiH, o čemu će Savjet ministara BiH donijeti posebnu odluku.

Pomoć se sastoji od 2.280 paketa u kojima su prehrambene namirnice, za ugrožene kategorije stanovništva u BiH tokom mjeseca ramazana.

Radi se o dvije vrste paketa, i to 1.160 paketa u kojima su brašno, šećer, makarone, pasulj i 1.120 paketa u kojima su riža, ulje, tunjevina, mlijeko u prahu, so, pasulj, sočivo i čaj.

Pomoć će biti raspoređena prema ranije dogovorenim principima, i to 61,5% za Federaciju Bosne i Hercegovine, 37,5% za Republiku Srpsku i 1% za Brčko Distrikt BiH.

Finansijska sredstva potrebna za realizaciju ove odluke biće osigurana iz tekuće rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2021. godinu u iznosu od 4.000 KM.

Ministarstvo bezbjednosti će izvještaj o realizaciji ove pomoći koji će pripremiti Društvo Crvenog krsta/križa BiH dostaviti Savjetu ministara BiH.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO