Valentin Inzko u obilasku Bosanske doline piramida

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, Valentin Inzko, posjetio je u utorak lokacije Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, tačnije park „Ravne 2“, kao i Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, u pratnji direktora Fondacije dr. Semira Osmanagića.
 

Interesantno je da je ovo bila njegova nova posjeta nakon devet godina, kada je također bio u prilici da obiđe Prahistorijski kompleks tunela Ravne, a nakon devet godina mnogo toga se promijenilo nabolje, o čemu govore i utisci gospodina Inzka nakon posjete.

Ne mogu da vjerujem šta danas vidim. Ja to mogu probati uporediti sa onim što je bilo prije devet godina i ne može se porediti sa ovim što sam vidio danas. Toliko je novih sadržaja, toliko novih mjesta i ovo je prosto za nevjerovati. Rado ću opet doći i neću više čekati devet godina na novi dolazak. – kazao nam je Visoki predstavnik u BiH, Valentin Inzko. 

Ovo je bila još jedna u nizu posjeta ljudi iz javnog života, koja govori o tome kako projekat istraživanja Bosanske doline piramida iz dana u dan privlači sve veću pažnju javnosti.

Možda vam se svidi

Leave A Reply