1.3 C
Kakanj
Srijeda, 20 Januara, 2021

Uz pomoć Općine Kakanj registrovao firmu i krenuo u posao, a sada planira proširiti prostor i radnu snagu

Veoma često slušate kako Kakanj u svim sferama napreduje iz dana u dan, od izgradnje i sanacije putne infrastrukture, zgrade Općine do podizanja Doma kulture iz pepela te otvorenja gradskog muzeja, galerije  i još mnogo toga.
Odlučili smo da to i provjerimo, te zajedno sa Vama podijelimo ono što smo vidjeli. Ovaj put smo izabrali nosioca liste dobitnika projekta “Pokreni svoj posao u Kaknju”, Edina Čaju.
Uz pomoć navedenog projekta Edin je pokrenuo firmu “Inox – metal” čija je osnovna djelatnost  izrada balkonskih, stubišnih i vanjskih ograda od inox-a (rostfrei) te ostalih elemenata od inox-a,vrata, nadstrešnica, polukružne i kružne stepenice…

IMG_6034Kao jedina firma u Kaknju koja se bavi proizvodnjom i ugradnjom inox proizvoda svoje djelovanje proširili su i van grada, pa tako svoje proizvode plasiraju po cijeloj BiH.

Razvijamo smo se na realnim osnovama i u vremenima krize imali smo sreću što smo radili sa kvalitetnim klijentima koji su plaćali na vrijeme. Izdvojio bih da su naši  klijenti jake državne firme, lokalni privrednici, političari… 

U našem razgovoru sa Edinom, rekao nam je da nikada nije mogao zamišljati da će ovako daleko stići, a danas zbog obima posla planira zapošljavanje radnika, proširenje radnih prostorija te nabavku novih mašina.

 Osim jedne ovakve pozitivne priče koja govori o uspjehu pojedinca, raduje nas i to što uspjeh pojedinca povlači i bolji život drugih građana kroz otvaranje novih radnih mjesta a da to nisu velike lokalne firme prema kojim većina hrli.

(Kakanj-X)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO