-7 C
Kakanj
Utorak, 19 Januara, 2021

Uz Alternative mališani su uvijek nasmijani: Kreativne radionice ponovo ispunile očekivanja najmlađih

Ni kiša, ni ružni oblaci, ni hladan vjetar nisu utjecali na druženje i zabavu koju su jučer pripremili Alternative i volonteri iz KICK-a.

Bogat sadržaj i dinamične aktivnosti djeci su dan učinili sunčanijim i veselijim, obzirom da su reakcije na upit ‘Hoćemo li sutra opet?’ bile jednoglasne i dječije iskrene: Daaaaaa!

U okviru kreativnih radionica uz pomoć voditelja Semine Neimarlije, Vedada i Zare Bilalovića i Azre Jašarspahić, redovnih učesnika Alternativinih aktivnosti, radilo se oslikavanje sove i pirata na papirima u bojama. Njihove voditeljske i kreativne sposobnosti su uveliko pomogle drugarima, koji su se pridružili , da kući ponesu likove iz crtića, bajki i prirode, zadovoljni što su ih uspjeli sami napraviti.

Crtanje cvijeta pomoću viljuške i tempera pomoglo je onim manje kreativnim da maštom naslikaju pravo malo umjetničko djelo, dok su oni vještiji usavršili još jednu tehniku upotrebe tempera. Osmijeh na licu djeteta je pokazatelj koliko je uspješna radionica bila, a naši mališani, njih oko četrdeset, su osmijeh sa zadovoljstvom nosili puna dva sata.

Igre preciznosti kroz ubacivanje loptica u bodovane otvore u kartonu, gađanje krugova sa bodovima metalnim poklopcima, ubacivanje loptica u čaše na kraju stola, su pokazale da učesnici imaju itekako razvijen takmičarski duh, te da pobjedu ne prepuštaju lako protivničkoj ekipi, kao što ni poraz ne doživljavaju tragično. Može se reći da su takmičarski zreli i i da znaju šta je fer play.

Da škola nije zaboravljena, pokazalo se kroz super dinamičnu igru u kojoj djeca trebaju ‘odskakutati’ što više riječi u 5 minuta po slovima na podu. Dobro raspoloženje, timski rad, navijačka galama i smijeh doprinijeli su ionako već ugodnoj atmosferi druženja.

Uzrasti djece su se razlikovali, od 5 do 10 godina, što je u nekim drugim prilikama osjetna razlika, učesnicima ove radionice to nije predstavljalo problem da se generacijski svi osjećaju jednako i ugodno.

 

(NVO Alaternative)

 

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO