― Marketing ―

Uvedena zabrana vožnje: Rekordne snježne padavine pogodile New York

- Marketing -

Rekordne snježne padavine pogodile su zapadne dijelove američke savezne države New York što je dodatno ograničilo drumski saobraćaj, a aviokompanije otkazale su letove u oblasti grada Buffalo.

Guverner New York Kathy Hochul angažovala je oko 150 pripadnika Nacionalne garde da pomognu mještanima u akcijama uklanjanja snijega u najteže pogođenim dijelovima okruga Iri.

Ona je na konferenciji za novinare kasno sinoć rekla da će potpisati zahtjev za proglašenje vanrednog stanja na saveznom nivou kako bi se tražila nadoknada troškova u vezi sa odgovorom na oluju.

- Marketing -

Visoki zvaničnik okruga Iri Mark Poloncarz rekao je da je većina stanovnika poštovala zabranu vožnje i ostala kod kuće, što je, kako vjeruje, spriječilo tragedije.

“Izbjegli smo mnogo incidenata i nesreća koji su, nažalost, odnijeli živote u prošlosti. Vjerujem da su životi spaseni”, rekao je on.

Lokalne vlasti uvele su zabranu vožnje u mnogim dijelovima države kako bi se spriječile nesreće i da bi se oslobodio prostor za ekipe za uklanjanje snijega, navodi AP.

Državna policija izdala je više od 390 kazni zbog kršenja zabrane putovanja od kojih se mnoge odnose na vozače traktorskih prikolica.

Do sada je prijavljeno skoro 90 nesreća, a skoro 290 ljudi je spaseno na putevima, dok je oko 1.600 potrošača bez struje. U okrugu Iri visina snijega iznosi dva metra, a posebno je pogođen Orchard Park u državi New York.

Meteorolozi očekuju sličnu situaciju do sutra ujutro. Skoro jedan metar snijega palo je na međunarodnom aerodromu “Buffalo Niagara“, gdje su mnogi letovi otkazani.

U Buffalu je u roku od 24 sata palo više od 40 centimetara snijega, što je rekord, posebno za ovo doba godine.

U mjestu Hamburgu srušio se krov kuglane pod težinom snijega.

- Marketing -

Kakanjski lovci apeluju na građane: Budite oprezni

Lovačko društvo "Srndać-Kakanj" obavještava građanstvo da će nova sezona lova divljači niskog lova početi 1. oktobra 2023. godine. Ova sezona će uključivati lov na divlje...