5 C
Kakanj
Subota, 23 Januara, 2021

Uveden jednosmjerni saobraćaj od Doma zdravlja do raskrsnice prema Plandištu

Učesnike u saobraćaju obavještavamo da je došlo do promjene režima odvijanja saobraćaja u ulici Zeničkog partizanskog odreda na način da se uvodi jednosmjerni saobraćaj iz pravca Doma zdravlja do raskrsnice prema Plandištu, umjesto ranijeg režima dvosmjernog saobraćaja na ovoj relaciji koji je teško funkcionisao.

Ova promjena je još jedna u nizu promjena koje se uvode prema preporukama struke, a sve sa ciljem da se nakon višegodišnjeg nagomilavanja problema u saobraćaju, konačno stvore adekvatni uslovi za neometano kretanja više od 10.000 vozila koliko ih ima u Kaknju.

Saobraćajne promjene, kao i svaka reforma, u početku znaju biti teže shvaćene i prihvaćene od strane određenog broja učesnika u saobraćaju, međutim vrijeme je pokazalo opravdanost svakog saobraćajnog noviteta poput uvođenja jednosmjernog kružnog saobraćaja sa dvije trake kroz gradsku jezgru, proširenja na cestama koje spajaju ulicu Alije Izetbegovića i Ulicu branilaca, promjena režima u smislu ako glavna saobraćajnica vodi u jednom smjeru, prva sporedna paralelna saobraćajnica treba da vodi u drugom smjeru kako bi se izbjeglo nepotrebno kruženje i sl.

I u budućem periodu Općina će uvoditi nova saobraćajna rješenja, a jedna od planiranih aktivnosti odnosi se na izgradnju novog kružnog toka kod zgrade Općinskog suda. (Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO