35.7 C
Kakanj
Subota, 31 Jula, 2021

Uspješno proveden proces eksterne evaluacije Univerziteta u Zenici

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

U periodu od 04.06.-06.06.2014. godine Univerzitet u Zenici je posjetila Komisija za eksternu evaluaciju univerziteta Agencije za osiguranje kvaliteta i razvoj visokog obrazovanja u BiH.

Članovi komisije imenovani za proces provođenja eksterne evaluacije na Univerzitetu u Zenici bili su: prof.dr. sc. Dražena Gašpar, predsjednik, Maria Weber, član; Lejla Turčilo, član; Dragan Škrbić, član i Jasmina Selimović, član.

Tokom trodnevne posjete Komisija je imala priliku razgovarati sa 136 predstavnika: predstavnicima menadžmenta, tima za kvalitet, pravne službe, ekonomsko-finansijske, ureda za međunarodnu saradnju, predstavnicima studenata, alumnija, stakeholdera idr.

Nakon završenih razgovora i obilaska infrastrukture Univerziteta u Zenici upriličena je prezentacija usmenog izvještaja Komisije u svečanoj sali UNZE. Komisija je ocijenila da je Univerzitet u Zenici ispunio svih devet kriterija koji su ocjenjivani što je dokaz da postoji sistem osiguranja kvaliteta na UNZE kao i na OJ, te da je urađeno puno na razvoju kulture kvaliteta koja podrazumijeva provedbu svih elemenata kvaliteta u radu visokoškolskih organizacij pa tako i Univerziteta u Zenici.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO