Uskoro objava javnih poziva Federalnog zavoda za zapošljavanje

Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje je na sjednici održanoj 9.2.2016. godine usvojio Program sufinansiranja zapošljavanja 2016, koji podrazumijeva mjere: Prilika za sve, Vaučer za posao i Periodično/sezonsko zapošljavanje, kao i Program pripreme za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje 2016 – Obukom do zaposlenja. Javni pozivi za učešće u programima bit će objavljeni u srijedu 17.2.2016. godine na internet stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje (www.fzzz.ba).

Također, isti dan bit će objavljen i javni poziv za dodjelu subvencija za prvo zapošljavanje i samozapošljavanje u skladu s Uredbom o poticanju zapošljavanja Vlade Federacije BiH, a za koju je Vlada Federacije BiH nedavno usvojila i Program utroška sredstava sa Planom raspodjele planiranih finansijskih sredstava u iznosu od 50 miliona KM.

Do objave javnih poziva sa sadržajem programā i Uredbom o poticanju zapošljavanja zainteresirani poslodavci i nezaposlene osobe se mogu upoznati ptem web stranice www.fzzz.ba.

Uredba o poticanju zapošljavanja

Program sufinansiranja zapošljavanja 2016

Program pripreme kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje

Možda vam se svidi

avatar