10 C
Kakanj
Petak, 22 Januara, 2021

Uskoro izgradnja ceste Donji Kakanj – Kondžilo

Izgradnja cesta nastavlja se i poslije izbora, pokazuje to potpisani ugovor danas.

Za izgradnju dionice ceste od Donjeg Kaknja do naselja Kondžilo koje pripada Brnjicu danas je potpisan ugovor vrijedan  600.000 KM.

Ugovor je potpisan u Ministarstvu za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoline ZDK na čelu  sa najmlađim ministrom Isak Arnelom, s druge strane potpisnici ugovora bili su predstavnici izvođača radova i načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević.

Ugovor za izgradnju pomenute dionice, ukupne vrijednosti 600.000 KM, realizirat će se od kapitalnih sredstava 200.000 KM Općine Kakanj i 400.000 KM od strane Ministarstva za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

Prema planu, izgradnja ceste će biti nastavljena u 2021. godini.

Načelnik Bajtarević nakon potpisivanja ugovora zahvalio se svim nivoima vlasti na razumnijevanju potrebe da se ova putna komunikacija izgradi i na taj način omoguće bolji uslovi života.

  • Nastavljamo aktivnosti na izgradnji dionice ceste Donji Kakanj – Kondžilo. Predstoji nam puno posla, ali ćemo ustrajati u našem čvrstom opredjeljenju da se pitanje putne komunikacije za Brnjic riješi. Hvala svim ljudima na svim nivoima vlasti koji razumiju potrebu da se ova putna komunikacija izgradi i da se ljudima omoguće bolji uslovi života – rekao je načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

 

(Kakanj-X.com)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO