Urnebesna prezentacija jela, konobar iskren: To je najodvratnije što imamo

Snimak objavljen na YouTube kanalu hrvatskog portala Plava kamenica prikazuje urnebesnu prezentaciju jela u jednom restoranu u Dalmaciji gdje konobar jako slikovito i na zanimljiv način objašnjava od čega se sastoji koje jelo.

Konobar u jedom mometu iskreno govori “to je najodvratnije od svega što imamo”. Kako su gosti naručili niz jela, konobar je krenuo s prezentacijom jednog po jednog. “Ovdje imamo domaće raviole sa sirom i gljivama, u umaku od tartufa te s kozicama bez sulfita i gore svježi tartuf i naribani ovi đava iz Italije, đava ti ga odnio kako se zove… parmezan”, započeo je.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Onda su na red došle kozice u tempuri. “To je najodvratnije od svega što imamo, znači najbliže McDonald'su i zbog toga je top. Svi volimo ići u McDonald's premda glumimo da ne volimo. Čak i ovi nutricionisti što melju tamo gluposti”, nastavio je prezentaciju.

Sljedeće jelo opisao je jednako živopisno: “Ova tempura japanska to je bolest, znači, Japanci su nenormalni. Oni stavljaju kruh u sos vide i onda ekstrahiraju vodu iz njega, znači totalni idioti. Servirano na wasabi majonezi i jestivim algama koje se zovu nešto… Nemam ni ja pojma, ali su uzgajane u akvarijumu, ne u moru.” Za kraj je gostima poručio: “Ajde sad se razbijte od hrane”.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Brat i sestra iz Bosne i Hercegovine raspametili žiri i pokazali kako se pjeva

Nesvakidašnji nastup ove subote u Zvezdama Granda imali su...

Poskupljuju konzumna jaja u jednom dijelu BiH

Novo poskupljenje konzumnih jaja u bh. entitetu Republika Srpska...

Švicarac osuđen na 10 godina zbog ubistva bh. državljanina

Marko Uletić (49) sedmicama je ležao mrtav u svom...

Grmi, puše, pada: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...