Upriličeno obilježavanje 15.aprila-Dana Općine Kakanj i dana Armije RBiH

Povodom obilježavanja petnaestog aprila, dana Općine Kakanj i dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, upriličen je program „Slavimo rođendan grada“, velika zabava za djecu na novom igralištu koje se nalazi u blizini zgrade pošte.

Na novoizgrađenom poligonu sa dječijim igralištem, mališani obdaništa „Mladost“ su upriličili prigodan program sa pjesmom, recitovanjem pjesmi o Kaknju, te rezanju svečane torte koja je bila ukrašena grbom Kaknja.

U 17:00 sati na Spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslibodilačkog rata 1992-1995. i Spomen-obilježju  palim borcima Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945 upriličeno je obraćanje komandanta Elvedina Šehagića, Općinskog načelnika Nermina Mandre i polaganje cvijeća.

Od 17:30 sati u Muzeju Kaknja upriličena je izložba fotografija Trećeg korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, film „Treći korpus Armije RBiH“, te čas historije.

Od 19:00 sati u kino sali Doma kulture održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Kakanj, te je izvršena dodjela petnaesto aprilskih priznanja. Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine predsjednik Općinskog vijeća Kakanj, Slaven Katičić je održao prigodan govor, te se zahvalio svim vijećnicima i svim onim koji rade dobro za Općinu Kakanj. Zatim je upriličena dodjela zahvalnica, plaketa i zahvalnica, te najveće priznanje, grb grada Kaknja.

Najveće priznanje grb Općine Kakanj, dobio je sadašnji načelnik Općine Kakanj, Nermin Mandra za period u kojem je obavljao dužnost kantonalnog ministra.

Plaketu sa diplomom su dobili Ferid Čaluk– „Kakanj Petrol“ zbog rezultata rada koji su imali poseban značaj za razvoj općine i društva u cjelini.

Plaketu je također dobio Alen Delibašić -„ INTERAGO“- zbog rezultata poslovanja koji su omogućili veću proizvodnju i pružanje usluga.

Plaketu je posthumno dobio Suvad Sačić zbog postignutih rezultata firme „MEGATRAVEL“.

Zahvalnice su dodijeljenje Elvedini Plasto, Hajrudinu Zekiću, Ivi Kovačeviću, Dževadu Begiću i Neziru Čaluku.

(A.Kemal – Kakanj-X)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar