Upoznali se na internetu: Otputovala da ga upozna, ubio je, raskomadao i prodao njene organe

Meksikanka Blanca Arellano (51) pronađena je mrtva nakon što je otputovala u Peru gdje je htjela uživo upoznati muškarca kojeg je upoznala preko interneta i dopisivala se s njim mjesecima. Bila je raskomadana i bez organa.

Blanca je upoznala Juana Pabla Jesusa Villafuertea Pinta (37), studenta medicine i biotehnologije na aplikaciji za igrice. Nakon što su bili u kontaktu nekoliko mjeseci odlučila je otputovati iz Meksika u Peru kako bi ga upoznala. Ukrcala se na avion i bez traga nestala svega sedam dana kasnije, piše Daily Mail.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

 

Blanca (51), letjela je 3000 milja od Mexico Cityja do Lime u Peruu kako bi se susrela s 37-godišnjim Juanom Pablom Jesusom Villafuerte Pintom.

Tražila je nećakinja koja se zabrinula nakon što sedam dana nije mogla stupiti u kontakt s njom.

Karla Arellano na Twitteru je zatražila pomoć u pronalasku svoje tete: ‘Nikada nisam mislila da ću biti u ovakvoj situaciji. Danas tražim podršku i širenje vijesti kako bih locirala jednu od najdražih i najvažnijih osoba u mom životu. Moja teta Blanca Olivia Arellano Gutiérrez nestala je u ponedjeljak, 7. novembra u Peruu. Meksičkog je porijekla, bojimo se za njen život.’

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Nazvala je Juana, a on joj je rekao kako se Blanca vratila u Meksiko. Kazao je da je razlog za to što joj on nije mogao pružiti ono što je očekivala.

 

No samo nekoliko dana nakon toga na plaži, blizu Juanova stana, pronađeni su dijelovi tijela bez glave, odsječeni prst s prstenom, te torzo bez organa.

 

Tragove krvi policija je pronašla u stanu studenta medicine, pa je odmah i uhapšen. Ispostavilo se da je krv Blancina. Također je navodno objavio video snimak njenih organa na TikToku, nekoliko dana nakon njenog nestanka. Juan je potom optužen za ubistvo, trgovinu ljudima i organima.

 

Iako je negirao krivnju ostao je u pritvoru, a istraga se nastavlja.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Snažan zemljotres pogodio BiH: Epicentar pet kilometara od Stoca

U 21:08 osjetio se slabiji zemljotres u našoj zemlji....

Video smrti ubice koji je ubio trudnu suprugu: Policajci ga opkolili, on pucao u sebe

Sokol Halili, osumnjičeni za ubistvo trudne supruge Hamide Magaši,...

Vijest koja ohrabruje: Globalne cijene hrane ostale uglavnom stabilne u novembru

Globalne cijene prehrambenih proizvoda ostale su uglavnom stabilne u...

Devojčica izgubila dio stopala u napadu ajkule: Otkriva kako je uspjela pobjeći zvijeri

Jasmin Carney, djevojčica sa Floride, bila je u nedjelju...