-6.1 C
Kakanj
Utorak, 19 Januara, 2021

Uposlenici Općine Kakanj prvi podržali akciju “Lopate u ruke – pobijedimo snježne nedaće”

Volonterizam je ono što krasi Kakanj. U vrijeme kada se zimske službe bore sa snježnim padavinama  i interveniraju prema prioritetima, potrebna je i volonterska aktivnost građana, udruženja, sportskih klubova, navijačkih grupa, kućnih savjeta, mještana u selima, radnika preduzeća…

Zato pozivamo sve pomenute subjekte da danas stupe u akciju pod nazivom “Lopate u ruke – pobijedimo snježne nedaće” i da čiste od snijega sve površine po kojima se kreću ljudi. Akcije se može odvijati u neposrednom okruženju volontera koji odluče stupiti u akciju, a preporuka je da se prioritetno čiste prilazi Domu zdravlja i druge površine kojima se kreće veliki broj ljudi.

Prvi su u akciju, prema odluci načelnika Nermina Mandre, stupili uposlenici Općine Kakanj (muškarci) koji su od snijega čistili prostor oko zgrade Općine i obližnje trotoare. Akciju je predvodio načelnik Nermin Mandra. U akciju je uključeno i specijalizirano vozilo – četverotočkaš koje je Općina Kakanj nedavno kupila za potrebe Profesionalne vatrogasne jedinice Kakanj.

Svi u akciju!

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO