Umrla žena koju je pijani vozač udario na pješačkom prijelazu: Iza nje ostalo troje djece

Popularno

Povezano

Branka Obradović (45) iz Banje Luke preminula je u UKC RS od posljedica povreda zadobivenih u saobraćajnoj nesreći, kada je na pješačkom prijelazu Golfom 3 udario Nemanja Dragoljić (23), koji je nakon nesreće pobjegao i zapalio automobil kako bi prikrio dokaze.

  • I pored svih preduzetih terapijskih protokola pacijentica je preminula jutros u 8.15 sati u Klinici za anesteziju i intezivno liječenje – navode u UKC RS.

Nesreća se dogodila 12. septembra u banjalučkom naselju Vrbanja. Obradović je prelazila preko pješačkog prelaza i jedan automobil se zaustavio kako bi je propustio. Međutim, iza njega je naišao Golf 3, koji je pretekao to vozilo i Obradović udario na prijelazu.

- Marketing -

Od siline udara nesretna žena je odbačena 15 metara i zadobila je teške povrede glave, grudnog koša i trbuha. Vozač Golfa nije ni pokušao da se zaustavi i pobjegao je prema gradu.

U krugu fabrike “Incel” zapalio je Golfa, koji je u potpunosti izgorio, i s njega skinuo registarske oznake. Međutim, zahvaljujući nadzornim kamerama policija je uspjela da ga identifikuje i ubrzo je uhapšen, piše Avaz.ba.

Nakon hapšenja je utvrđeno da je vozio pod dejstvom alkohola sa 0,67 promila, te da uopšte nema vozačku dozovolu. U vrijeme nesreće s njim je u automobilu bio i jedan maloljetnik. Ipak, odlukom tužilaštva Dragoljić nije pritvoren i pušten je da se brani sa slobode.

Iza nesretne žene ostalo je troje dece i suprug.

- Marketing -

Najnovije