Ukrajinski zastupnik: Ruski vojnici ušli u čeličanu AzovstaljRuske snage ušle su u područje čeličane Azovstalj u Mariupolju, rekao je predsjednik klub zastupnika ukrajinske vladajuće stranke David Arahamija u srijedu navečer za Radio slobodna Europa/Radio Liberty.“Pokušaji zauzeća čeličane nastavljaju se drugi dan. Ruske snage već su na području Azovstalja”, citira RFE/RL zastupnika Arahamiju. Dodao je da je u srijedu navečer ukrajinska vlada u kontaktu s ukrajinskim braniteljima u tvornici.Ranije u srijedu gradonačelnik Vadim Bojčenko rekao je na nacionalnoj televiziji da je izgubljen kontakt s ukrajinskim borcima koji su još u čeličani te da je više od 30 djece među onima koji čekaju evakuaciju iz tvornice.
Ranije u srijedu gradonačelnik Mariupolja rekao je da se vode teške borbe u području čeličane Azovstalj gdje se nalaze posljednji branioci i civili.
Od početka invazije 24. februara ruska vojska gađa lučki grad Marupolj na Azovskom moru nastojeći odsjeći Ukrajinu od Crnog mora i povezati teritorij pod ruskom kontrolom na jugu i istoku. Dijelove istočnih regija Donjecka i Luganska držali su separatisti koje podržava Rusija prije nego što je predsjednik Vladimir Putin pokrenuo invaziju 24. februaraPrema riječima gradonačelnika Mariupolja Vadima Bojčenka, u čeličani je ostalo više od 200 civila, a u gradu ih je 100.000. prneosi “n1“.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano