22.5 C
Kakanj
Četvrtak, 29 Jula, 2021

Uhapšena trojica inspektora zbog pomaganja osumnjičenom za ubistvo

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, entiteta u Bosni i Hercegovini, uhapsili su jučer dvije osobe u Banjoj Luci inicijala M.B. iz Cetinja i M.M. iz Banje Luke.

Osoba M.B. je lišena slobode na osnovu međunarodne Interpolove potjernice raspisane za krivično djelo ”Teško ubistvo“.

Osoba M.M. je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP-a RS-a učinio krivično djelo ”Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela“.

Policijski službenici su izvršili pretres lokacija koje koriste uhapšene osobe i tom prilikom u stanu osobe M.B. pronađen je pištolj glok sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi.

U stanu koje koristi osoba M.M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

O lišenju slobode osobe M.B. obaviješten je dežurni sudija Suda Bosne i Hercegovine, a lišenje slobode osobe inicijala M.M izvršeno je pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

U daljim aktivnostima sinoć su na području Banje Luke uhapšena još dva policijska službenika MUP-a RS, osobe inicijala P.V. i G.R.

Sve osobe će biti saslušane u svojstvu osumnjičenih i pod nadzorom nadležnih tužilaštava, a protiv istih će biti dostavljeni odgovarajući izvještaji.

Sva tri policijska službenika bit će suspendovana, navedeno je u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO