Uhapšena lica koja su ukrale opremu sa željezničke pruge

Kakanjska policija je lišila slobode dvije osobe koje su u više navrata sa željezničkih pruga i trafoa otuđivala dijelove, i koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela izvršenog 19. maja oko 23,55 sati,

kojom prilikom je otuđeno 70 metara kontaktnog bakrenog užeta vlasništvo Željeznica Federacije BiH sa pruge na dionici Roščevina – Modrinje, kao i otuđenje 600 metara bakrenog užeta na istoj dionici vlasništvo Željeznica Federacije BiH.

Prilikom vršenja uviđaja od istražitelja Policijske stanice Kakanj pronađeno je 220 kilograma otuđenog užeta, koji je bio skriven u šumi na navedenom lokalitetu.

Preduzimajući operativne mjere i radnje na dokumentovanju i rasvjetljavanju krivičnih djela krađe izvršenih u proteklom periodu na području općine Kakanj policijski službenici su danas lišili slobode osobe Č.R. (1988.) i Š.A. (1975.), oba iz Kaknja.

Operativni službenici su došli do saznanja koja su ukazivala na činjenicu da se navedene osobe mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela izvršenih u proteklom periodu na području općine Kakanj, kojom prilikom su otuđeni bakreni dijelovi sa trafostanice vlasništvo JP Elektroprivreda BiH, u mjestu Hasa, zatim otuđenje veće količine bakrenih provodnika na dionici željezničke pruge Roščevina-Bilješevo, kao i otuđenje 120 metara bakrenih provodnika sa željezničke pruge u Bilješevu.

Takođe se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela izvršenog 19. maja nakon čega je došlo do prekida željezničkog saobraćaja na relaciji Roščevina – Modrinje i dalje prema Zenici.

Policijski službenici nastavljaju istražne radnje na kompletiranju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela, a nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca protiv navedenih osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo uništenje ili oštećenje važnih privrednih objekata ili javnih naprava, a u vezi s krivičnim djelom teška krađa za koje su zapriječene zatvorske kazne.

Možda vam se svidi

Comments are closed.