Uhapšen Kakanjac osumnjičen za aktiviranje eksplozivne naprave

Osoba osumnjičena za aktiviranje eksplozivne napraveuhapšena je brzom intervencijom Specijalne policijske jedinice u Kaknju,saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona(ZDK).

Uhapšen je E.D. iz Kaknja, rođen 1961. godine, zbog osnovasumnje da je saizvršilac u krivičnim djelima izazivanja opće opasnosti,oštećenja tuđe stvari i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

On će po završetku kriminalističke obrade biti proslijeđen tužiocu.

Hapšenje E.D. je izvedeno u nastavku aktivnosti na potpunomrasvjetljavanju više krivičnih djela počinjenih 18. aprila ove godine, kada jeu ulici 29. novembra u Kaknju, u dvorište kuće vlasnika H.A. bačena nepoznataeksplozivna naprava.

U akciji su učestvovali službenici Sektora kriminalističkepolicije, Uprave policije MUP-a ZDK u saradnji sa službenicima Specijalnepolicijske jedinice.

Naime, nakon što je 7. juna ove godine Đ.E. iz Zenice, uzizvještaj o izvršenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, proslijeđentužiocu zbog osnova sumnje da je u sticaju počinio krivična djela na štetuH.A., policija je nastavila intenzivne i sveobuhvatne mjere i radnje narasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima su izvršena navedena krivična djela.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Ako imate iphone: Ios 16.2 donosi nekoliko noviteta, a ovo je jedan od najvećih

Trenutna treća beta iOS-a 16.2 konačno daje mogućnost potpuno...

Gdje je nestala praznična čarolija: “Sjedi kući i uživaj za svojim stolom”

Kako će bosanskohercegovački građani dočekati praznike i šta sebi...

Ne ponovilo se: Zagorjela zadnja strana tave je prošlost ako je očistite na ovaj način

Domaćice znaju koliko je teško očistiti i oprati tavu,...