16.3 C
Kakanj
Nedjelja, 20 Juna, 2021

UEFA odlučila da se finale Lige prvaka igra u Portugalu


Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) saopćila je da će se finale Lige prvaka, koje se trebalo igrati na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu 29. maja, igrati na stadionu Dragao u Portugalu, javlja Anadolu Agency (AA).

U finalu se sastaju dva engleska kluba, Manchester City i Chelsea.

U obrazloženju UEFA-e navodi se da navijači koji žele gledati utakmicu neće moći putovati u Tursku zbog mjera koje je uvela britanska vlada u cilju suzbijanja koronavirusa (COVID-19).

Dodaje se da je UEFA planirala da se utakmica igra u Engleskoj, ali je kasnije ipak odlučeno da se finale igra na stadionu Dragao u Portu jer britanske vlasti nisu dozvolile izuzeće iz karantene.

Finale će sa tribina moći gledati po 6.000 navijača iz obje ekipe.

U saopćenju se navodi da su turske vlasti u posljednje dvije godine naporno radile na uspješnom organiziranju finala Lige prvaka u Istanbulu.

“UEFA je veoma zahvalna na duhu partnerstva i saradnje, kao i na razumijevanju iskazanom u ovom konkretnom slučaju, te će hitno istražiti mogućnosti organizacije takmičenja u Istanbulu u budućnosti”, navodi se.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin izjavio je da je Turska u prošlosti uspješno organizovala brojna takmičenja.

“Nadam se da će u bliskoj budućnosti u Istanbulu i Turskoj biti održani finale Lige prvaka i mnoga druga takmičenja”, kazao je Čeferin.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO