Povezano

“Udaraju trajnu”: Muškarci sve češće rade minival


Nekada veliki modni hit među ženama, vratio se ali kod muške populacije. Minival ili trajna frizura ostali su nam u sjećanju jer su se osamdesetih godina žene masovno odlučivale za taj tretman.

- Marketing -

Trend onduliranja se brzo proširio na društvenoj mreži TikTok, a tome je doprinijela i izolacija zbog pandemije koronavirusa, pa je postao popularan i među sportistima i muzičkim zvezdama mlađe generacije. Hemijski tretmani dobijanja trajnih lokni ili talasa na TikToku prelaze milionski broj pregleda.

Trajna je postala jedna od najpopularnijih frizura za muškarce ove godine.

Djelovalo je da se neće vraćati, ali influenseri i javne ličnosti su učinili da ponovo postane trend.

„Sve veći broj ljudi želi da ima kovrdžavu kosu, zato i rade jer je takav trend“, smatra beogradski frizer Dejan Josić i dodaje da su to pretežno muškarci u dvadesetim godinama.

On ističe da za razliku od žena, gdje je tip i struktura kose presudan za ovu frizuru, kod muškaraca je to olakšano jer se farbaju mnogo manje od žena pa samim tim je i rezultat bolji.

Josić dodaje i da se ova frizura lako održava, kao i da jedan tretman traje oko šest mjeseci.

Većina ispitanih tinejdžera uzrasta 18 do 20 godina prati perm trend po uzoru na popularne fudbalere kao što je Nejmar ili im se dopalo kako ta frizura izgleda na njihovim vršnjacima.

Svoj pogled na ovu frizuru imaju i oni koji je sa zadovoljstvom nose. Ističu da je ne nose svi zbog trenda, već i zbog toga što kroz nju iskazuju svoj stav.

„Moram iskreno da kažem, nikakav novi trend nije direktno uticao na mene da imam trajnu, već me je samo ohrabrio. Ovakva frizura mi se dopada prije svega zbog svoje egzotičnosti i veoma je interesantna nekome ko ima prirodno ravnu kosu. Poznate ličnosti koje nose minival nisu mi uzori već samo potvrda da je minival ipak u trendu. Mnogi će reći za ovu frizuru da je „rizična“ ali meni se upravo zbog toga sviđa“, istakao je jedan od brojnih predstavnika mlađe generacije koji sa ponosom nosi novu frizuru. U sve prisutnijoj praksi „recikliranja trendova“, djeluje da je i trajna frizura, odnosno minival, nešto što, iako poznato decenijama, iznova razbija tabue i predstavlja dio identiteta i stav nekih novih klinaca, piše Danas.

- Marketing -

Najnovije

Popularno