Ubio djevojku zbog lika iz igrice, osuđen na 25 godina zatvora

0

Hrvatski Vrhovni sud potvrdio je presudu kojom je 25-godišnji mladić osuđen na 25 godina zatvora zbog ubistva 17-godišnje djevojke u jesen 2016. godine.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Šustek je, prema presudi, iskoristio povjerenje žrtve s kojom je bio u ljubavnoj vezi dogovorivši s njom sastanak na uobičajenom mjestu na koje je žrtva s punim povjerenjem došla, ne sluteći bilo kakvu opasnost, prenosi Index.hr.

On je, sa druge strane, na to mjesto došao planski, s unaprijed pripremljenim nožem na rasklapanje, i potom je djevojku višestrukim ubodima usmrtio, kaže se u presudi.

On je, naime, rekao sudskom vijeću da se ne osjeća krivim za ubistvo djevojke. Branio se da ga je na dan prije ubistva djevojke, s kojom je bio mjesec dana u vezi, “posjetio” njegov najbolji prijatelj Mihael de Santa (lik iz video-igre Grand Theft Auto) i rekao da je treba eliminisati.

Kazao je i kako mu je isti lik rekao da idućeg dana dođe do željezničke stanice u Našicama, što je i učinio, i da su obukli kombinezon koji je on donio i odvezli se u Košku, gdje su čekali 17-godišnjakinju jedan sat.

Prema optužnici, 6. novembra 2016. godine Šustek je pozvao 17-godišnjakinju i rekao joj da se nađu na željezničkoj stanici. Ona je sjela na bicikl i došla na dogovoreno mjesto. On je izišao iz voza i odveo je do obližnjeg silosa. Tamo ju je uhvatio za glavu i izbo nožem dva puta u vrat.

Potom joj je nanio još devet ubodnih rana, a da bi bio siguran da neće pozvati pomoć, uzeo joj je mobilni telefon i sjeo na voz za Našice.

Osuđeni, kako se napominje, i protiv ove drugostepene presude ima pravo žalbe pred trećestepenim vijećem Vrhovnog suda Hrvatske, prenosi “Tanjug”.

[bar group="4078"]