U Zagrebu skup protiv mjera, govorio osuđeni ubojica i Semir Osmanagić

Popularno

Povezano


“Sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, a temeljem članka 79. citiranog Zakona, u sklopu osiguranja zagrebačka će policija audio-vizualno snimati navedeno javno okupljanje na mjestu okupljanja i trasi kretanja”, objavili su iz policije.

- Marketing -

Inicijativa Prava i slobode rekla je da će to biti “najveće javno okupljanje 2021. godine”.

Semir Osmanagić, koji se obrati preko video linka, prisutnima je poručio kako je “naše pravo da dišemo čisti zrak i sami određujemo što unosimo u svoje tijelo”. prenosi “N1“.

“Nacistička Njemačka je usvojila više od 1.500 antižidovskih mjera i zakona, kojima se zabranjivalo kretanje Židovima, da putuju željeznicom, avionom, autobusima, da studiraju medicinu, da kupuju u trgovinama, da se bave sportom…”, rekao je Osmaganić.

“Mislili smo da nakon suđenja u Nuernergu ovakvih događanja u budućnosti više neće biti. Nažalost danas 85 godina kasnije, u svakom kutku planete, ove se mjere primjenjuju različitim intenzitetom”, rekao je Osmanagić, dodavši kako se “nikad u povijesti nije dogodilo da se tako krše ljudska prava na svih šest kontinenata”.

Skupu se kao govornik pridružio Andrija Klarić, koji je u vrijeme “lockdowna” otvorio teretanu unatoč zabrani.

“Naš stožer ste vi, narod. Naše mjere su bojkot covid-putovnica, protesti, građanski neposluh i suđenje svakom odgovornom jer nećemo im zaboraviti oteto vrijeme. Ovog puta korona-profiteri će odgovarati. Vjerujemo i mi u znanost, ali naša znanost govori istinu i zdravlje joj je ispred profita. Živimo u vremenu apsurda, uvjeravaju nas da lijek ne vrijedi ako ga nije uzeo naš susjed. Tko još u to vjeruje?

Živimo u vrijeme velike pandemije, to je pandemija straha. Simptomi su diskriminacija i medicinski aparthejd. Ali mi imamo efikasno cjepivo, zove se smjena vlasti”, rekao je.

Na skupu se obratio o Vilim Karlović, bivši branitelj, koji je svojevremeno osuđen za ubojstvo.

“Moj narode, hvaljen Isus! Jel vam dosta? Jel vam zaista dosta?”, pitao je na početku govora.

Karlović je u svom govoru cjepivo nazvao “genocidnim” te ustvrdio da je “nuspojava cjepiva sterilizacija”.

- Marketing -

Najnovije