Povezano

U Visokom cijene građevinskih dozvola smanjene za 30 posto

Vijeće Grada Visoko usvojilo je Odluku kojom su cijene građevinskih dozvola umanjene za 30 posto.

Gradonačelnik Mirza Ganić rekao je da Gradska uprava na ovaj način želi podstaći izgradnju novih proizvodnih pogona i individualnu stambenu izgradnju, budući da su dosadašnje visoke cijene građevinskih dozvola bile destimulativne za privredu i građane.

  • Jeftinijim građevinskim dozvolama želimo smanjiti troškove izgradnje novih privrednih, poslovnih i stambenih objekata, a kao efekat očekujemo veću cirkulaciju novca i bolje punjenje budžeta “, rekao je Ganić.
- Marketing -

Ranijom Odlukom definisane su i dodatne pogodnosti predviđene za privredne subjekte kod izgradnje proizvodnih objekata, saopćeno je iz Gradske uprave.

Mirza Ganić, gradonačelnik Visokog

Visina naknade za pogodnost korištenja građevinskog zemljišta za izgradnju poslovnih, proizvodnih, skladišnih, pomoćnih i poljoprivrednih objekata po zonama umanjuje se 40 posto za objekte površine od 500 do 1.000 kvadratnih metara, odnosno 60 posto za objekte veće od 1.000 kvadratnih metara, što zajedno sa današnjom usvojenom odlukom Grad Visoko čini mjestom za investiranje sa značajno niskim cijenama građevinskih dozvola za proizvodne objekte.

  • Pripremili smo set mjera koje bi trebale poboljšati ukupni poslovni ambijent u Visokom. Želimo da naš grad bude privlačno mjesto za investicije i grad sa najnižim cijenama građevinskih dozvola. Gradska uprava mora biti pouzdan partner i servis za privredu”, rekao je Ganić.
- Marketing -

Najnovije

Popularno