U Velikoj Britaniji u jednom danu skoro 3.000 novozaraženih koronavirusom

0

U protekla 24 sata u Velikoj Britaniji registrovano je 2.919 novozaraženih koronavirusom, prenosi Anadolu Agency (AA). Od početka pandemije na koronavirus pozitivno je bilo 358.138 osoba.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Iz Ministarstva zdravstva navedeno je da je u istom periodu od posljedica zaraze preminulo još 14 pacijenata, čime je ukupan broj povećan na 41.608.

U Velikoj Britaniji, koja je prva u Evropi po broju umrlih od COVID-19, iz dana u dan raste broj zaraženih. Od kraja juna do početka augusta, broj zaraženih na dnevnom nivou je bio ispod 1.000, međutim, u posljednjih sedam dana dnevno u prosjeku na koronavirus je pozitivno 2.400 osoba.

Velika Britanija je uklonila Portugal i Mađarsku sa liste “sigurnih zemalja“.

Velika Britanija je od 15. juna počela s ublažavanjem mjera uvedenih zbog širenja koronavirusa. Tada je veliki dio kompanija otvorio jedan dio radnji, međutim, sada ih ponovno zatvaraju.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je 11. marta zbog širenja koronavirusa proglasila globalnu pandemiju. Također, WHO je uz Evropu epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio Sjedinjene Američke Države, a potom i Južnu Ameriku.

[bar group="4078"]