U susret 25. Jubilarnom izboru “Miss Federacije BiH 2020” – 18. 09. 2020. u 21h, uživo na Federalnoj TV i RTV TK

0

“Centar za kulturu Lukavac” 18. 09. 2020 u 21h, direktan tv prijenos na Federalnoj TV i RTV TK.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Djevojke iz cijele Federacije BiH takmiče se za titulu Miss Federacije i plasman u veliko državno finale “Miss BiH za Miss Svijeta 2020”. Program će obogatiti brojni muzički gosti.

Iako u vanrednim okolnostima izbor “MISS FEDERACIJE BIH 2020” održaće se uz sve propisane epidemiološke mjere zaštite zbog korona virusa. A cijelu manifestaciju će pored Federalne TV prenositi i rtv TK. Što unaprijed govori da će biti velika gledanost!

U pripremi ovog velikog svečanog događaja djevojke su se okupile u Lukavcu gdje su im domaćini pokazali brojne ljepote i krajolike Lukavca te čuveno jezero Modrac gdje su snimale i video klipove koje će gledaoci imati priliku vidjeti u tv prijenosu uživo.

Ovogodišnji izbor Miss Federacije BiH održava se u vrijeme Sajma turizma i ekologije ”List” u Lukavcu koji su zajedno sa Turističkom zajednicom Općine Lukavac pokrovitelji, a u cilju razvoja i promocije turizma te zaštite okoliša.

Izbor MISS FEDERACIJE BiH i ove godine ima moto “Ljepota sa svrhom” i postao je tradicionalna manifestacija u BIH u kojoj sa ponosom sudjeluju mladi sa područja cijele BiH. Kao takav promovira mladost, volonterizam, humanizam, ljepotu i pozitivne vrijednosti našeg društva. Upravo činjenica da ovaj projekt ima i kulturno-edukativni i humanitarni karakter, čini ga posebnim.

Direkcija izbora Miss BIH svake godine odabere neku od opće korisnih tema za cijelo društvo i zajednicu te ih promovira putem ovog najgledanijeg TV programa te time opravdava svoj epitet LJEPOTA SA SVRHOM.

S ponosni možemo reći da smo uspjeli da stvari pokrenemo sa mrtve tačke. Nakon naše inicijative i provedene dvogodišnje kampanje za prikupljanje pomoći za obnovu srednje muzičke škole u Tuzli, da pokrenemo donatore, da probudimo i nadležne zvanične institucije da se ozbiljno uključe u rješavanje ovog problema, koji je od velikog značaja i interesa za Grad Tuzlu ali cijelu zemlju.

Sada smo na pragu ostvarenja cilja, stara zgrada je srušena ali postoje čvrsti argumenti i finansijska podrška institucija da se u grad Tuzlu vrati “Hram kulture”, nova zgrada muzičke škole sa novim instrumentima. A učenici će uzvratiti svojim vrijednim radom novih naraštaja koji će pohađati ovu školu, te sa novim osvojenim peharima na državnim takmičenjima kao što su to i do sada često osvajali u težim uslovima rada.

Ove godine sa zadovoljstvom objavljujemo da će se učesnice ove manifestacije baviti pitanjem zaštite okoliša i promocije domaćeg turizma. Posebnost ovogodišnjeg izbora je da se Miss Federacije BiH održava u vrijeme Sajma turizma i ekologije ‘List’ u Lukavcu koji su zajedno sa Turističkom zajednicom Općine Lukavac pokrovitelji, a u cilju razvoja i promocije turizma te zaštite okoliša. ‘Sajam turizma i ekologije je manifestacija putem koje se nastoje riješiti naši veliki problemi, a to su nezdrava okolina i zagađenja koja su i dalje prisutna u našoj zemlji.