U Stocu u nedjelju Dan žalosti

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković uputio je iskreno saučešće porodice smrtno stradale Elmire Sefo te proglasio nedjelju, 24. aprila Danom žalosti na području Grada Stoca.

“Iako smo se nakon potresa ponadali da je šteta samo materijalna, razorna snaga prirode odnijela je jedan ljudski život. Ovim putem upućujemo iskreno saućešće porodici sućut zbog njihovog gubitka. Naše misli i molitve su u ovom trenutku s njima”, napisao je Bošković.Inače, jutros u 9 sati održana je sjednica Gradskog štaba Civilne zaštite.

- Marketing -

Kako se navodi, noćas su u obilasku grada i na terenu bile su sve gradske službe (Komunalno poduzeće Stolac, DVD Stolac, Dom zdravlja Stolac, Crveni krst.

Tokom dana službe nastavljaju s obilaskom terena i čišćenjem odrona, kamenja i žbuke koja je otpala s ruševnih i starih objekata, te s izvidima na terenu.

Dvije osobe zadržane su u Kantonalnoj bolnici Safet Mujić na promatranju, a osobe s lakšim povredama zbrinute su u Domu zdravlja Stolac i pušteni su kući.

Iz Gradskog štaba Civilne zaštite pozivaju sve stanovnike Grada da u ovim trenutcima ostanu smireni i da pretrpljenu materijalnu štetu na imovini prijave na broj 036 854 666.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano