11.4 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuniDemokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na održavanje NATO vježbe ”Brzi odgovor 21” na Manjači i u Glamoču.

Dodik je na izborima 2018. godine pobijedio na platformi vojne neutralnosti.

– Milorad Dodik dobio je podršku naroda 2018. godine kada je rekao: ”Ljudi u Republici Srpskoj moraju biti svjesni da takve vježbe nisu u našem interesu. Imamo negativno iskustvo sa NATO-om, koji nas je bombardovao. Ja nisam iracionalan, znam šta je NATO, šta je moć Zapada, ali ne možete dozvoliti da vječno budete poniženi”

Pozivamo Dodika da, prije nego što usvoji i u Brisel pošalje ovogodišnji ANP, koji je kako kažu prekršten u ”Program reformi 2021”, što je novi korak ka članstvu u NATO, inače vojno neutralne Republike Srpske, pita građane Republike Srpske na referendumu šta o tome misle.

Prije bilo kakve zloupotrebe nacionalnog interesa i osjećanja za potrebe izborne kampanje podsjećamo Milorada Dodika da su put ka članstvu u NATO i nezavisnost Republike Srpske u direktnoj koliziji, pa bi bio red da se odluči da li je za snažnu BiH, članicu NATO-a, ili nezavisnu Republiku Srpsku, navodi se u saopćenju DNS-a.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO