U Požegi lopatama čistili ulice zatrpane ledom, gotovo ni jedan krov nije ostao čitav

Popularno

Povezano

Snažno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom pogodilo je danas oko 16 sati područje Požege i okolnih mjesta, a požeška služba civilne zaštite potvrdila je da zasad nema dojava o povrijeđenim osobama.

Led veličine oraha lomio je sve pred sobom, stradale su porodične kuće, vozila, ratarske i voćarske kulture.

- Marketing -

Ceste u nekim mjestima bile su u potpunosti prekrivene ledom, i to s više centimetara leda! Stanovnici su lopatama uklanjali led s ceste, i to u kratkim hlačama i kratkim majicama jer je odmah nakon prolaska nevremena zasjalo sunce i ugrijalo na gotovo 30 stepeni.

“Gotovo da nema krova koji nije oštećen”

Tokom obilaska grada gradonačelnik Požege Željko Glavić potvrdio je kako gotovo da nema krova na kojem nema oštećenih crjepova.

  • Puno je razbijenih automobila, prozora i svega. Trajalo je petnaestak minuta, ali ne možete vjerovati koliko je štete napravljeno”, rekao je gradonačelnik Glavić za Hinu. Potvrdio je da zasad nema dojava o povrijeđenim osobama.

“Velike su štete”

Na terenu je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Kako mi se čini, Požega je najgore prošla, oštećeni su krovovi na kućama, ali i na javnim objektima. Stradali su i građevinski objekti na području općine Jakšić.  Velike su štete na poljoprivrednim kulturama u Jakšiću, Pleternici, Kutjevu. Teren još obilazimo i podatke prikupljamo. O financijskim razmjerima štete trenutno se ne može govoriti. Aktivirali smo žurne službe radi sanacije šteta, a i građani se sami snalaze jer ne znamo što nas čeka noćas ili preko vikenda”, rekla je Jozić.

U posljednjih 20 dana to je drugo nevrijeme u požeškom kraju. 6. juna jako kišno nevrijeme prouzrokovalo je slijevanje vode niz Požešku goru pa su blatne bujice preplavile naselja te ceste i željezničku prugu Požega-Pleternica.

Vjetar iščupao krov

Snažno nevrijeme s orkanskim vjetrom doslovno je danas u Vetovu iščupalo cijeli krov kuće te ga u snažnom naletu vjetra bacilo na susjednu kuću, piše 034portal.hr. U naselju Babin vir vjetar je iščupao drveće.

  • Količina leda ispred vrata, razoren krov u potpunosti, oštećena ulazna vrata, razbijeno zadnje staklo auta u garaži”, napisala nam je jedna čitateljica te poslala slike.

Drveće u Zvečevačkom parku iščupano je s korijenom, prepolovljeno na pola, kao i poneka debla i granje u Orljavi. “Prizori koji se ne mogu opisati riječima. Na svu sreću nema povrijeđenih”, piše lokalni 034portal.hr.

- Marketing -

Najnovije