Povezano

U ponovljenim izborima za gradonačelnika kompletna opozicija u RS-u će stati iza ovog čovjeka!?


Aktuelni gradonačelnik Boris Jerinić (SNSD) tvrdi da iza odluke CIK-a stoje politički lideri opozicije, ali samouvjereno poručuje da ipak “nemaju nikakve šanse u Doboju”.

- Marketing -

Na ponovljenim izborima u Doboju, koji se očekuju nakon što je CIK poništio izbore na većini biračkih mjesta, vjerovatno će biti samo dva kandidata za gradonačelnika.

Kako saznaje “Srpskainfo”, gotovo je izvjesno da će kompletna dobojska opozicija stati iza kandidata SP-a Srđana Todorovića, što bi značilo da SDS ovaj put odustaje od svog kandidata Cvijana Filipovića, koga je prošli put podržao PDP. U opoziciji su uvjereni da je to, uz sprečavanje izbornih malverzacija, siguran put do pobjede za gradonačelnika Doboja nad SNSD-om i njihovim kandidatom Borisom Jerinićem, uz koga je stala vladajuća republička koalicija, s izuzetkom SP-a.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović nije mogao da potvrdi ova saznanja, ali je potvrdio da je opozicija već otvorila prve razgovore više stranaka s namjerom da se udruže svi u rušenju vlasti u Doboju.

– Rušenje vlasti biće u interesu svakog građanina ovog grada. Jučerašnje obraćanje prvog čovjek SNSD-a i člana Predsjedništva BiH, njegove nacističke izjave, prelilo je čašu i pokazalo da s ovakvom užasnom vlašću nema nikakvog kompromisa – rekao je Šarović za “Srpskainfo”.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić kaže da je i ova stranka spremna da podrži Todorovića ako je on spreman da predvodi opozicioni blok stranaka u Doboju.

– Do njega je hoće li porepoznati trenutak promjena ili će ga propustiti zarad druge lične funkcije. Mislim da on uz podršku svih nas može da pobijedi SNSD, jer je u svakom smislu kvalitetniji kandidat od sadašnjeg gradonačelnika Borisa Jerinića – kaže Nešić za “Srpskainfo”.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kaže da se „razmišlja o rješenju iza koga ćemo svi stati“.

– Naravno, Doboju trebaju promjene, za promjene je potrebno praviti ozbiljne dogovore. Ja sam za to. Bez ikakvih sujeta, ličnih ambicija. Cilj je politički osloboditi Doboj i vratiti ga građanima – kaže Borenović za “Srpskainfo”.

Istovremeno, Srđan Todorović kaže da on prvenstveno očekuje podršku građana Doboja.

– Međutim, ako Centralna izborna komisija BiH dozvoli da i nove izbore u Doboju provodi Gradska izborna komisija, onda ništa nismo napravili. Ti ljudi su odgovorni za sve malverzacije koje su utvrđene. Cijenimo da ponovljene izbore mora organizovati i koordinisati CIK BiH. Dakle, da potpuno izopšte GIK Doboj – kaže Todorović za “Srpskainfo”.

Aktuelni gradonačelnik Boris Jerinić (SNSD) tvrdi da iza odluke CIK-a stoje politički lideri opozicije, ali samouvjereno poručuje da ipak “nemaju nikakve šanse u Doboju”.

Podsjećamo, nakon što je CIK BiH, zbog kršenja Izbornog zakona, poništio izbore u Doboju i Srebrenici, nezadovoljni imaju rok danas i sutra da se žale Apelacionom odjeljenju Suda BiH.

Ako i Sud BiH potvrdi poništenje izbora, CIK će da raspiše nove izbore u ove dvije lokalne zajednice u Republici Srpskoj, za načelnike i za skupštine.

- Marketing -

Najnovije

Popularno