30.7 C
Kakanj
Utorak, 27 Jula, 2021

U Podveležju otvoren grandiozni Centar za zdravo starenje

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img


Otvorenje uz prigodnu svečanost uveličao je i reis-ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.
Ovo je prva ustanova ove vrste koja djeluje u sklopu Islamske zajednice u BiH, a projekat koji je koštao 4,5 miliona maraka realizirao je Medžlis IZ Mostar.
Reis Kavazović je čestitao domaćinima na uspješnoj realizaciji projekta.
– Dosad u Islamskoj zajednici nismo imali projekte ove vrste. Centrom za zdravo starenje otvaramo prostor za dodatni rad i nadamo se da će on kao i drugi projekti biti od koristi široj društvenoj zajednici. Na kraju moram iskazati zadovoljstvo u nadi da će menadžment Centra uspjeti realizirati zacrtane ciljeve i da će odgovoriti svrsi, namjeni i ciljevima zbog kojih je otvoren, kazao je.
Rukovodioci novog centra nastojat će u budućnosti otkupljivati proizvode proizvođača hrane iz ovog kraja koja će se naći u ponudi restorana. Objekat se inače prostire na više od 2.000 kvadratnih metara. Rehabilitacijski Centar će primati pokretne i nepokretne osobe koje će na raspolaganju imati 42 sobe sa najsavremenijom opremom i u skladu s evropskim standardima, dok ih je 18 predviđeno za turiste i druge posjetioce. U novootvorenom kompleksu posao je dobilo 30 radnika.
– Tu su i turistički kapaciteti na zračnoj banji od 750 metara nadmorske visine. Ljudima nudimo duhovni smiraj podno Veleža. Lijepo je mjesto za rekreaciju za ljude koji to žele i vole. Hvala Bogu i svima koji su učestvovali u projektu, od naših saradnika, radnika, vakifa i svih drugih koji su dali i najmanji doprinos, rekao je predsjednik Medžlisa IZ-e Mostar Džafer Alić.

U Podveležju otvoren grandiozni Centar za zdravo starenje – .
U Podveležju otvoren grandiozni Centar za zdravo starenje – .

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO