U Podgorici najavljen veliki skup, nova većina upozorava na moguće incidente

0

Dok Crna Gora bilježi dnevne rekorde zaraze korona virusom, u Podgorici će se u nedjelju navečer održati skup čiji se organizatori potpisuju kao „crnogorske patriotske organizacije“.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Poziv za skup, koji će se održati na središnjem podgoričkom Trgu nezavisnosti, pojavio se na društvenim mrežama prije nekoliko dana a nakon prošlosedmičnih izbora i poraza Demokratske partije socijalista (DPS) na parlamentarnim izborima.

U pozivu se, ispod crnogorske zastave navodi, „Crna Gora te zove, nemaš izgovor“.

Crnogorska policija nije odgovorila na pitanja dnevnika Vijesti tko je organizator skupa te je li okupljanje građana odobreno, dok je ranije iz DPS-a priopćeno da „patriotski skup“ nije u njihovoj organizaciji.

Uvod u okupljanje Crnogoraca u Podgorici, koji se protive novoj većini koju predvodi prosrpska koalicija „Za budućnost Crne Gore“, bilo je okupljanje u četvrtak na Cetinju, gdje su tisuće prosvjednika s crnogorskim zastavama prošetale ulicama crnogorske prijestolnice. , prenosi “N1“.

U Crnoj Gori na snazi je zabrana okupljanja zbog epidemije koronavirusa. U toj zemlji u tjednu nakon izbora tri puta su zabilježeni dnevni rekordi po broju oboljelih.

Crnogorski Institut za javno zdravlje u posljednja 24 sata registrirao je 147 zaraženih i smrt jedne osobe od posljedica koronavirusa.

U Crnoj Gori trenutno je 1091 oboljeli, a od početka pandemije preminulo je 107 osoba. Oko 5,5 tisuća stanovnika Crne Gore, zemlje od 620 tisuća stanovnika, zarazilo se koronavirusom.

Crnogorske zdravstvene vlasti nisu se oglasile povodom skupova na Cetinju i u Podgorici.

Nova većina upozorava na mogućnost incidenata.

Prosrpska koalicija “Za budućnost Crne Gore”, koja je s još dvije građanske stranke osvojila većinu mandata u crnogorskom parlamentu, tvrdi da raspolaže informacijama iz sigurnosnih izvora da na skupu u Podgorici može doći do incidenata s “tragičnim posljedicama”.