U padu vodostaji rijeka koje su prijetile stanovništvu

Popularno

Povezano


Prema informacijama Agencije za vodno područje rijeke Save, vodostaj Miljacke koji je izmjeren u nedjelju u 9 sati u Sarajevu kod mosta u ulici Hamdije Čemerlića iznosio je 76 centimetara i u padu je u odnosu na mjerenje u 8 sati kada je bio 77 cm, prenosi Anadolu Agency (AA).
U odnosu na prethodne dane, vodostaj Miljacke je značajno niži, obzirom da je u petak ujutro na istoj lokaciji iznosio 176 cm.
Vodostaji većine rijeka u Bosni i Hercegovini koje su u prethodnim danima prijetile stanovništvu su u padu.
Ipak, raste nivo Bosne na hidrološkoj stanici kod Šamca, a od 8 do 9 časova porastao je sa 535 na 545 cm. Za jedan cm, odnosno na 20 cm porastao je vodostaj Vrbasa u Gornjem Vakufu, zabilježen je i rast vodostaja Une u Martin Brodu i Kulen Vakufu.
Vodostaj Save raste u Orašju, Grebnicama i u Svilaju.
Iz “Voda Srpske” saopšteno je da je vodostaj rijeke Bosne u Doboju jutros opao u odnosu na mjerenje od protekle noći, i da je u 7.30 časova iznosio 265 centimetra. U subotu u 23.00 časa bio je 324 centimetra, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Visina kote redovne odbrane od poplava u Doboju iznosi 300 centimetara, a vanredne 450 centimetara.

- Marketing -

Najnovije