U korito Trstionice odbacio velike količine smeća, dobio 500 KM kazne i sve mora pokupiti

Brzom i odlučnom akcijom općinske inspekcije koja je nastupila nakon dojave više građana, pronađena je osoba koja je tokom jučerašnjeg dana angažirala više drugih osoba da velike količine otpada odvezu sa njegovog posjeda i da otpad odbace u korito Trstionice na području naselja Brežani. U trenutku odbacivanja otpada osoba koja je sve organizirala je i sama prisustvovala bacanju smeća u korito rijeke.

Ovaj slučaj bahatog ponašanja prema okolišu je fotografisan od strane eko-redara koji je stigao na lice mjesto na osnovu dojave više mještana. Osobi koja je organizirala i počinila ovo djelo izrečena je kazna u iznosu od 500 KM, a izdat je i nalog da smeće pokupi, te da ga odveze na gradsku deponiju. Nakon odvoza ima i obavezu da inspekciji dostavi potvrdu nadležnog komunalnog preduzeća da je smeće odloženo na deponiji.

Ukoliko to ne učini, Općina će organizirati kupljenje smeća iz korita rijeke, a počinicu će biti ispostavljena faktura za te poslove i plus još jedna kazna za nepostupanje po nalogu inspekcije.

Inspekcija će poduzeti mjere i prema drugim licima koja su učestvovala u ovom nesavjesnom činu.

br1 br2

(Press Općine Kakanj)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar