U Kaknju promocija kapitalnog djela o genocidu nad Bošnjacima

0

Izdavačka kuća Dobra knjiga u julu ove godine prevela je i objavila kapitalno djelo njemačkog autora Matthiasa Finka „Srebrenica: hronologija jednog genocida ili šta se desilo sa Mirnesom Osmanovićem“.

Na više od 1.100 stranica Fink detaljno opisuje dešavanja od vremena osnivanja stranaka, prvih eskalacija, opkoljavanja Srebrenice, gerilskog ratovanja i, naposlijetku, sve do završnih faza genocida tokom jula 1995. godine.

  • Do sada nije napisano djelo slično ovome o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici. Ovo je svojevrsna enciklopedija – osvrnuo se na knjigu Sabahudin Šarić iz Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava.
- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Svakog jedanaestog u mjesecu održava se promocija knjige u nekom od gradova širom naše zemlje. Ovoga puta, promocija će se održati u JU Kulturno-sportski centar Kakanj, u petak (11.9.) s početkom u 18:00 sati.

  • Posebna je vrijednost knjige što ju je napisao stranac i što je podržana od jednog od vodećih njemačkih instituta za istraživanje zločina. Ovakve narative o genocidu mi trebamo njegovati. Drago nam je što ćemo promociju održati i u Kaknju, gradu koji ustrajno gradi kulturu sjećanja na kojoj će rasti nove generacije – kazao je za Kakanj-X portal direktor izdavačke kuće Dobra knjiga Izedin Šikalo.

Promotori knjige su: Hadžem Hajdarević, književnik; dr. Sabahudin Šarić, saradnik Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava te Hamza Ridžal, novinar sedmične novine Stav.

Organizatori ističu da će se tokom održavanja promocije poštovati sve mjere distance propisane od Kriznog štaba FBiH.

Svi posjetioci moći će kupiti knjigu po promotivnoj cijeni.

[bar group="4078"]