-2 C
Kakanj
Srijeda, 27 Januara, 2021

U Kaknju počela izgradnja još jednog stambeno-poslovnog objekta

U Ulici branilaca u Kaknju započela je izgradnja još jednog stambeno-poslovnog objekta koji će ovom dijelu gradske jezgre donijeti novu dimenziju u estetskom i funkcionalnom smislu. Radi se o zgradi koju gradi kakanjsko preduzeće “Nova trgovina-S”. Ovo preduzeće je od Općine Kakanj kupilo neiskorišteno i zapušteno zemljište, te je na osnovu provedenog zakonom propisanog postupka u Budžet Općine Kakanj za 444 kvadratna metra zemljišta uplatilo 182.040 KM. Radi se o rekordno visokoj cijeni obzirom da je kvadrat zemljišta prodat po nevjerovatnih 410 KM, nakon što je početna cijena na licitaciji iznosila 100 KM.

Kako bi se osiguralo neometano izvođenje radova i kako bi se osigurala bezbjednost učesnika u saobraćaju, Služba za privredu Općine Kakanj je izdala odobrenje da se jedna saobraćajna traka na mjestu izvođenja radova ogradi i da istu koristi izvođač radova tokom izvođenja zemljanih radova i drugih radova koji nužno iziskuju korištenje dijela jedne saobraćajne trake. Radi se o zakonom dopuštenoj i propisanoj proceduri koja investitorima, domaćim ili stranim, koji ulažu novac i koji uredno izmire svoje obaveze prema budžetu, omogućava neometano izvođenje radova, a učesnicima u saobraćaju sigurnost.

Naravno da ovakve situacije mogu povremeno prouzrokovati i određenje poteškoće u odvijanju saobraćaja, ali mi smo uvjereni da građani Kaknja razumiju aktuelni razvojni momenat koji je evidentan u našem gradu.

I izgradnja zgrade Općine je zahtijevala blokadu saobraćaja na obje saobraćajne trake, i to stvara određene poteškoće u saobraćaju, međutim razvoja nema bez potrebe za određenim promjenama koje zahtijevaju malo strpljenja i razumijevanja.

Postoje i određene naznake da bi se i ispod zgrade “Elektro-Kakanj” mogla graditi nova zgrada. Ukoliko dođe do realizacije ove privatne inicijative i ukoliko bude postojala potreba da se na određeni period zaustavi saobraćaj u jednoj traci i u tom slučaju će se postupati prema zakonskim odredbama. (Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO