14.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

U julu prodaja odmarališta Feroelektra u Neumu: Koliko košta najskuplji stan, poslovni prostor…

Nakon što je zbog pandemije koronavirusa u nekoliko navrata otkazana prodaja odmarališta nekadašnjeg bh. privrednog giganta Feroelektra u Neumu, to bi se konačno moglo desiti početkom narednog mjeseca.

Naime, Općinski sud u Čapljini zakazao je javnu prodaju apartmana, poslovnih prostora, garaža i zemljišta čija je vrijednost procijenjena na više miliona KM.

Zanimljivo je da će prodaja trajati ukupno pet dana, odnosno 5, 6, 8, 9. i 12. jula sa početkom u 10 sati. Interes je veliki, potvrdio je za Faktor Senad Smajić, direktor Feroelektra.

  • Prema informacijama koje imamo, interes potencijalnih kupaca je veliki. Ustvari, on je takav još od prve objave da će se prodavati apartmani i ostale nekretnine.

Zbog epidemiološke situacije, velikog interesa zainteresovanih kao i broja nekretnina, prodaja će trajati pet dana. Podsjećam da će novac od prodaje nekretnina ići za naplatu potraživanja radnika po pravosnažnim presudama za neisplaćene plaće još od 2007. godine – istakao je Smajić.

Stanovi od 40 kvadratnih metara procijenjeni su na 79.217 KM. Stan od 50 m2, a takvih je u ponudi četiri, košta 99.000 KM, piše Faktor.ba. Za poslovni prostor od 70 m2 treba izdvojiti 207.944 KM. Prodaje se i nekoliko parcela zemljišta, najskuplja površine 1.126 m2 u vrijednosti 337.800 KM.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO