11.4 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

U još jednom kantonu u BiH relaksirane mjere: Od sada je dozvoljen rad nargila barova, kladionica, teretana…– Novom naredbom se otvaraju fitnes centri, teretane, kladionice, dozvoljeno je služenje nargila u otvorenim prostorima…

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je na današnjoj sjednici prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva kojim su ublažene protivpandemijske mjere u ovom kantonu.

Ukinuta je većina ranije donesenih restriktivnih mjera, tako da su ograničenja svedena na važeće mjere iz naredbi Vlade FBiH.

– Novom naredbom se otvaraju fitnes centri, teretane, kladionice, dozvoljeno je služenje nargila u otvorenim prostorima, a biosigurnosne mjere koje su se provodile u predškolskim ustanovama ubuduće će se provoditi i u drugim subjektima čija je djelatnost rad sa djecom – pojasnio je ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba dr. Adnan Jupić.

Naveo je da se epidemiološka situacija još uvijek označava kao nepovoljna, ali da je opća slika značajno poboljšana. Smanjen je broj novooboljelih, kao i pritisak na bolničke kapacitete.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO