U gepeku pronađeni uređaji za proizvodnju bitkoina

HORGOŠ – Carinici su u saradnji sa policijom 21. jula 2022. godine na graničnom prelazu Horgoš, spriječili krijumčarenje 9 uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin i 500 uložaka za elektronske cigarete.

Neobičan slučaj je otkriven na ulazu u zemlju, kada je u traku za putnike koji nemaju ništa da prijave stigao ”BMW M2” njemačkih registarskih oznaka.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

 

Automobilom je upravljao strani državljanin koji se, prema sopstvenoj izjavi, iz Njemačke uputio ka Crnoj Gori, a carinicima na prelazu je potvrdio da nema ništa da prijavi.

 

Međutim, tokom detaljne kontrole otkriveno je da se u prtljažniku nalazi 8 uređaja ”S19 Antiminer Bitcoin Miner Machine”, dok je na zadnjem sJedištu otkriven još jedan isti takav uređaj i kutija puna uložaka za elektronske cigarete marke ”Elfbar”.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

 

Vrijednost otkrivene neprijavljene robe procenjena je na gotovo 4 miliona dinara, a kako ta vrednost prelazi jednu trećinu vrijednosti vozila, oduzet je i automobil vredan 5 miliona dinara, čime se ukupna vrednost prekršaja popela na 9 miliona.

 

Podsjetimo, bitkoin predstavlja virtuelnu valutu koja nastaje procesom rudarenja “mining”, za šta je neophodan specijalni računar koji može da riješava komplikovane jednačine i tako proizvodi virtuelni novac.

 

 

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Porodica Gadžun iz Kaknja organizira nove proteste: Sad imate priliku da nas podržite!

Sredinom novembra navršila se godina dana od smrti djevojčice...

Direktor FBI-ja zabrinut za nacionalnu sigurnost zbog TikToka

Direktor FBI Chris Wray izrazio je zabrinutost za nacionalnu...

Ammar Muderizović iz Novog Pazara prvi pilot u Evropi koji je i hafiz Kur'ana

Hfz. Ammar Muderizović, koji je završio novopazarsku Medresu Gazi...

Lavlji urlik najskuplji: Evo koliko tiktokeri zarađuju od giftova

I staro i mlado, i staro i mlado, svi,...