U funkciji rekonstruisana dionica ceste Zgošća-Tršće, od Zgošće do skretanja za Zagrađe, radovi još traju pa je potreban oprez

Premda još traju radovi, rekonstruisana dionica ceste Zgošća-Tršće, od Zgošće do skretanja za Zagrađe, je već u funkciji kako bi se korisnicima ove ceste olakšalo svakodnevno kretanje koje je bilo otežano u vrijeme kada je nužno bilo koristiti alternativne saobraćajnice.

No, potreban je oprez jer su moguća zauzimanja jedne trake od strane izvođača radova obzirom da se radovi nakon izvršenog asfaltiranja i dalje odvijaju. Moguća je i pojava manjih odrona na putu jer su na tom području izvođeni veoma obimni i zahtjevni radovi koji su uključivali i miniranje stijena. U nastavku radova zaštita kosine će biti izvršena postavljanjem čeličnih mreža, a obaveza izvođača radova je i postaviti sigurnosne ograde od čelike, te izraditi betonske kanalice.

Ukupna dužina dionice ceste na kojoj je izvršena rekonstrukcija iznosi 1.548 m.

Molimo sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju na ovom putu.

Plan za budući period je nastavak rekonstrukcije puta Zgošća-Tršće. Prva aktivnost u nastavku će biti izrada projektne dokumentacije sanacije velikog klizišta, te izgradnje saobraćajnice na tom lokalitetu kako bi se rekonstruisala i dionice puta od skretanja za Zagrađe do mosta u Skenderovićima. I sanacija ove dionice će biti veoma veliki i zahtjevan projekat obzirom na postojanje velikog klizišta.

 

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Ne slažeš se? Komentariši

avatar