― Marketing ―

U Federaciji BiH Prosječna cijena stana u novogradnji 2.374 KM po kvadratu

- Marketing -

Prosječna cijena prodatih novih stanova u Federaciji BiH u trećem kvartalu iznosila je 2.374 KM po metru kvadratnom, a najviša je u Sarajevu gdje je bila 2.942 KM, dok je u ostalim opštinama prosječna cijena iznosila 2.018 po metru kvadratnom.

Prosječna cijena prodatih novih stanova u trećem tromjesečju u FBiH veća je za 26,2 posto u odnosu na isti period prošle godine, te veća za 22,9 posto u odnosu na prosječnu cijenu prodatih novih stanova prošle godine, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Broj prodatih novih stanova u trećem kvartalu iznosio je 264 i veći je za 7,4 posto u odnosu na isti kvartal lani, dok je manji za 3,4 posto u odnosu na prosječan broj prodatih novih stanova u 2021. godini.

- Marketing -

Korisna površina prodatih novih stanova u trećem tromjesečju iznosila je 14.135 matara kvadratnih i veća je za 2,6 posto u odnosu na isto period lani, dok je manja za 1,2 posto u odnosu na prosječnu korisnu površinu u prošloj godini.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Izložba “Unutar četiri zida” otvorena u Sarajevu

Večeras je u prostoru galerije Europe House u Sarajevu svečano otvorena izložba pod nazivom "Unutar četiri zida", koju su zajednički kreirale fotografkinja Aida Redžepagić...