Povezano

Netačno je da su u FBiH od sutra obavezne VTP potvrde

Jutros su mediji prenijeli vijest u kojoj se navodi kako se u Federaciji Bosne i Hercegovine uvode nove mjere, te da je pravilo VTP (Vakcinisan, testiran, prebolio) obavezno, što nije tačno.

Naime, vladama kantona, odnosno kriznim štabovima kantonalnih ministarstva zdravstva preporučeno je uvođenje restriktivnih mjera na osnovu procjene epidemiološke situacije u kantonu.

- Marketing -

Vlada FBiH je donijela zaključak kojim je preporučila vladama kantona da u skladu sa epidemiološkom situacijom u kantonima uvode VTP pravilo.

Podsjetimo, Vlada FBiH je na sjednici održanoj 2. decembra donijela zaključak kojim je preporučila vladama kantona da u skladu sa epidemiološkom situacijom u kantonima uvode VTP pravilo, te je u skladu s tim stavljen van snage dio važećih naredbi koji se odnose na uvođenje ovog pravila u određene ustanove od 20. decembra u FBiH.

Izmjena 19.12.2021: Pojedini mediji jutros su objavili informaciju da se od sutra uvodi pravilo VPT (Vakcinisan, testiran, prebolio) kao obavezno. Kakanj-X.com je također prenio informaciju, što je kasnije saopćenjem Vlade FBiH ova vijest demantirana. Nakon što su navodi demantirani od Vlade Federacije BiH Kakanj-X.com je izmjenio tekst i naslov.

- Marketing -

Najnovije

Popularno