U centrali SDA sastanak o smjeni Bakira Alispahića

U centrali Stranke demokratske akcije (SDA) počeo je sastanak članova Predsjedništva SDA koji su u petak bili preglasani prilikom glasanja o smjeni Bakira Alispahića iz Kadrovske komisije stranke.

Nekoliko članova Predsjedništva SDA, na inicijativu Adila Osmanovića, trebalo bi danas razgovarati sa zamjenikom predsjednika stranke Bakirom Izetbegovićem.

Prije samog sastanka učesnici nisu bili voljni davati bilo kakve izjave. Prema onome što su novinari mogli vidjeti, sastanku prisustvuju Salko Sokolović, Adil Osmanović, Nermin Mandra i Salmir Kaplan, koji je na pitanje novinara mogu li dobiti izjavu prije sastanka odbrusio: “Naravno da ne može, ko vas je uopće zvao. Ovo nije bilo najavljeno”.

Pretpostavka je da je još nekoliko članova Predsjedništva u prostorijama stranke, a sastanak bi mogao biti završen u narednih sat vremena.

Dodajmo i to da je prije samog sastanka zgradu napustio ministar za razvoj, poduzetništvo i obrt u Vladi Federacije BiH Sanjin Halimović. Za sada nije poznato da li će na sastanku biti riječi i o drugim temama.

Prema posljednjim informacijama do kojih su novinari došli, okupljeni u zgradi SDA iščekuju Izetbegovićev dolazak. Navodno ih je Izetbegović pozivao da se sastanu u zgradi Predsjedništva BiH, ali su oni to odbili.

klix

Možda vam se svidi

Comments are closed.