U ‘bosanskom raju’ niko ne zna za koronu – pun kafić, puni stolovi i neviđeni šou!

Iz perspektive hrvatskog navijača ovo izgleda nezamislivo. Ovo su slike iz susjedne države, piše zagrebački Jutarnji list.

Vitez, gradić od 25 hiljada stanovnika u centralnoj Bosni sinoć je bio – centar svijeta za navijače Dinama.
Sudeći po video-zapisu kojeg su hrvatski novinari uvidjeli na prostranstvima Facebooka, ondje se u četvrtak navečer zdušno, možda i najorganiziranije pratilo veliki uspjeh Modrih, odnosno njihovu pobjedu protiv Krasnodara.

- Marketing -

Pjevalo se i plesalo, baš kao nekada, kao do prije godinu dana, dok je svijet još funkcionirao po “starom normalnom”. U Vitezu, kao da koronavirusa nikada nije bilo, piše Jutarnji list.

Poznato je, u Hrvatskoj su i dalje na snazi prilično stroge mjere, kad je riječ o ugostiteljskim objektima. Može se prodavati tek kafa za van, iako to nije i ne mora biti samo kafa, kako su to objasnili na press-konferenciji Stožera civilne zaštite RH prije nekoliko dana.

U Bosni i Hercegovini pak, ugostiteljstvo cvate, piše Jutarnji list. Sve radi, i ne samo da radi. Navijači su ondje “u elementu”, ne nedostaje tekućih i jestivih rekvizita odnosno svega onoga što je potrebno za kvalitetno provedenu večer jednog navijača.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano