U BiH stiglo nevrijeme: Poplavljene brojne ulice u Modriči

Popularno

PovezanoPrema vremenskim prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda od 16. do 19. jula u Bosni i Hercegovini očekuju se obilnije kišne padavine koje mogu uvjetovaiti bujične poplave i poplave u urbanim sredinam

Kako su meteorolozi najavljivali proteklih dana, u Bosnu i Hercegovinu stiglo je nevrijeme. Zbog kiše i pljuska koji je danas popodne zahvatio Modriču, ulice su poplavile.

- Marketing -

Mještani iz ulice Solunskih boraca govore da su pozivali Vatrogasnu stanicu, gdje im rečeno da su imali više telefonskih poziva i prijava poplava, pišu Nezavisne.

Upozoravaju da se slična situacija dešava svako malo, kada padnu veće količine kiše. Navedena ulica je blokirana za saobraćaj, a mještani strahuju da se voda ne izlije u dvorišta i kuće.

Prema vremenskim prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda od 16. do 19. jula u Bosni i Hercegovini očekuju se obilnije kišne padavine koje mogu uvjetovaiti bujične poplave i poplave u urbanim sredinama, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Kantonalna uprava civilne zaštite KS upozorava sva pravna i fizička lica da odmah u skladu sa svojim nadležnostima, kao i obavezama, koje su im propisane Zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, preduzmu neophodne preventivne mjere zaštite od kišnih padavina.

- Marketing -

Najnovije