U BiH sljedećih dana više sunčanog vremena, temperature u porastu

U usporedbi s proteklim vikendom, sljedećih će dana u Bosni i Hercegovini biti više sunčanog vremena, uz koje će temperature zraka još malo porasti.

Iako će temperature biti u laganom porastu ipak neće postojati velika opasnost od toplotnog vala koji može utjecati na zdravlje stanovništva.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Uslovi za pojavu lokalnih pljuskova postojat će na početku sedmice. Od sredine sedmice uslovi će izostati, preovladavat će sunčano I stabilno. Sredinom dana treba povesti računa na UV zračenje i visoke temperature.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 13°C do 19°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 24°C. Najviše dnevne temperature između 28°C i 33°C, na jugu zemlje do 36 stepeni.

Početkom sljedeće sedmice prema raspoloživim sinoptičkim materijalima u centralnim i južnim područjima zemlje moguće su slabe padavine. Ostatak sedmice trebao bi proći u stabilnim i sunčanim vremenskim prilikama.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Jutarnje temperature bit će u rasponu između 14°C i 19°C u Bosni do 22°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 29°C i 34°C u Bosni, a do 36°C u Hercegovini, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Brat i sestra iz Bosne i Hercegovine raspametili žiri i pokazali kako se pjeva

Nesvakidašnji nastup ove subote u Zvezdama Granda imali su...

Poskupljuju konzumna jaja u jednom dijelu BiH

Novo poskupljenje konzumnih jaja u bh. entitetu Republika Srpska...

Švicarac osuđen na 10 godina zbog ubistva bh. državljanina

Marko Uletić (49) sedmicama je ležao mrtav u svom...

Grmi, puše, pada: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...