U BiH se gradi nova tvornica sladoleda: Projekt vrijedan 15 miliona KM

Tvornica sladoleda koju pokreću ove godine – projekt je nadaleko poznate bh. kompanija YimoR iz Domaljevca ujedno i jedan od najvećih projekata u 34 godine postojanja kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednost projekta je oko 15 miliona maraka, a ulaganjem u najkvalitetniju opremu, tehniku i tehnologiju buduće tvornice sladoleda bit će otvoreno oko 100 novih radnih mjesta, javlja RTV Slon.

Riječ je o jedinstvenom projektu u Bosni i Hercegovini, zahvaljujući kojem će YimoR postati prvi proizvođač najkvalitetnijeg sladoleda, pravljenog po posebnoj recepturi i pripremljenog po najvećim standardima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sladoled će biti dostupan svim bh. sladokuscima i potrošačima po pristupačnim cijenama. Plan je, između ostalog, dio proizvodnje od oko 70 posto pripremiti i za izvoz, čime će YimoR postati i prvi izvoznik sladoleda proizvedenog u BiH na inozemno tržištu.

Ova tvornica sladoleda u BiH svoje poslovanje utemeljit će na osnovnoj filozofiji proizvodnje – stvoriti najkvalitetniji sladoled po pristupačnim cijenama, pripremljen po posljednjim svjetskim standardima kvalitete i po originalnoj visokokvalitetnoj recepturi, koji će osvojiti sve one koji uživaju u ovoj poslastici kako u BiH, tako i u zemljama uvoznicama.

Podsjetimo, dosadašnja djelatnost kompanije YimoR je trgovina, prijevoz i ugostiteljstvo, a u vlasništvu kompanije je i MEGA Diskont – prvi bh. diskont. U svojoj mreži prodavaonica nude bogat asortiman roba široke potrošnje, prehrane i neprehrane, tekstila, igračaka, posuđa itd.

U Bosni i Hercegovini proizvodnja sladoleda postoji u Čitluku, u pogonima Leda, koji je u vlasništvu globalnog giganta Nomad Foodsa.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE