U BIH moguće sniženje naknada za mobilne operatere

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se danas sa generalnim direktorom BH Telecoma Sedinom Kahrimanom sa kojom je razgovarao o problematici u vezi sa mobilnim telekom operaterima.

Direktor Kahriman informirao je ministra Mitrovića o zajedničkoj inicijativi BH Telecoma, M:tela i HT-a Mostar za snižavanje naknade za korištenje radiofrekventnog spektra za mobilne operatere u Bosni i Hercegovine, naglašavajući da je stav sva tri operatera kako su ove naknade izrazito visoke i kao takve neusklađene sa strateškim opredjeljenjem BiH kojim se ima za cilj podsticanje i razvoj širokopojasnog pristupa kao osnove za razvoj digitalnog društva.

- Marketing -

Shodno Zakonu o komunikacijama BiH i Zakonu o Vijeću ministara BiH, a na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa BiH, Vijeće ministara donosi odluku kojom se utvrđuju naknade za korištenje radiofrekventnog spektra u BiH.

Ministar Mitrović je izrazio spremnost da podrži zajedničku inicijativu tri mobilna operatera te je u što skorije vrijeme uputi Vijeću ministara na izjašnjenje, što bi uveliko pomoglo nastavku njihovog ulaganja u nove tehnologije i servise, saopćilo je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o utjecaju pandemije na poslovanje telekom operatera.

Ministar Mitrović je rekao da će Ministarstvo uvijek pružati pomoć telekom operaterima i sa njima sarađivati na prevazilaženju eventualnih problema i direktoru Kahrimanu poželio mnogo uspjeha u budućem radu, posebno na uspostavljanju saradnje u oblasti telekomunikacija.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano