Povezano

U BiH jutros oblačno vrijeme sa slabim snijegom


Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -11 stupnjeva, Drvar -5, Sokolac -4, Bugojno, Gradačac, Jajce, Srebrenica i Tuzla -2, Bihać, Bijeljina i Sarajevo -1, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Zenica 0, Livno 1, Trebinje 5, Mostar i Neum 7 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 930 milibara, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.
Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni će uglavnom padati slab snijeg. Nešto više padavina se očekuje na istoku i sjeveroistoku Bosne. Slab snijeg je moguć i na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene sjevernog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 4 do 9 stupnjeva.
U Sarajevu oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Temperatura zraka između -2 i 0 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
BIHAMK: Na području jugozapadne Bosne jaki udari vjetra
U zapadnoj Bosni pada snijeg i ima ga na kolovozu. U većem dijelu Bosne vozi se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, dok je u Hercegovini uglavnom suho.
Na području jugozapadne Bosne poteškoće vozačima pričinjavaju jaki udari vjetra. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Bugojno-Novi Travnik, Ripač-Bosanaki Petrovac i Lanište-Ključ. Apeluje se na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila, te da na put ne kreću bez zimske opreme.
Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.
Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).
Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).
Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.
Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Gradina duga je kolona vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kraća, saopćeno je iz BIHAMK-a, prenosi Fena.

- Marketing -

Najnovije

Popularno