Povezano

U BiH danas oblačno sa kišom i snijegom


U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme. U Hercegovini i na krajnjem sjeveru Bosne se očekuje kiša, a u ostatku zemlje snijeg.
Poslijepodne i tokom noći padavine uglavnom u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.
Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni, a u Hercegovini južni. Dnevna temperatura od nula do šest, na jugu od 10 do 16 stepeni Celzijusa. U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom. Dnevna temperatura oko jedan stepen Celzijusa.
U petak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana i tokom noći u Hercegovini je moguća kiša. U kasnim večernjim satima ili u noći sa petka na subotu u Bosni se očekuje snijeg. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od minus tri do dva, na jugu od pet do devet, a dnevna od jedan do šest, na jugu do 11 stepeni.
Prvog dana vikenda biće oblačno vrijeme. U Hercegovini se očekuje kiša, a u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne snijeg. Jutarnja temperatura od minus dva do tri, na jugu do osam, a dnevna od minus jedan do četiri, na jugu od pet do deset stepeni.
Pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u nedjelju. Krajam dana i tokom noći slab snijeg je moguć u Krajini, na istoku i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od minus pet do jedan, na jugu od dva do šest, a dnevna od nula do pet, na jugu od šest do 10.
U ponedjeljak očekuje se oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu Bosne. Jutarnja temperatura od minus jedan do jedan, na jugu od dva do šest, a dnevna od minus dva do tri, na jugu od četiri do devet stepeni.

- Marketing -

Najnovije

Popularno