U akciji “Titanium” uhapšen Adnan Canović, rođak Merseda Hadžića Švicarca i vlasnici LJAJIĆ-tursa

Na području Tuzlanskog kantona pripadnici SIPA-e, po nalogu Tužilaštva BiH, provode na je akcija kodnog naziva “Titanium”. Uhapšeno je sedam osoba i izvršen pretres devet lokacija.

Po nalogu tužioca BiH za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju na terenu djeluje više desetina policijskih službenika SIPA-e. Akcija je rezultat višemjesečne temeljite istrage Tužiteljstva BiH protiv osoba osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala i krivotvorenja novca. Cilj akcije je otkrivanje i procesuiranje organizirane kriminalne skupine, čiji pripadnici su više mjeseci, vršili kaznena djela krivotvorenja i puštanja u promet krivotvorenih novčanica valute euro, u apoenima od 500 eura, na području Tuzlanskog kantona i cijele BiH.

Iako identitet osoba koje su privedene u službene prostorije SIPA-e nije još objavljen, Federalna televizija je saznala neka imena privedenih: radi se o Adnanu Canoviću, rođaku Merseda Hadžića Švicarca, i Miroslavu Franjiću. U Čeliću su uhapšeni i vlasnici LJAJIĆ-tursa, vlasnik Redžep i njegov sin Jasmin Ljaljić. Još se traga za Alenom Marušićem Josićem i Anelom Jašarevićem. Nakon kriminalističke obrade dežurni tužilac BiH odlučiti će o njihovom daljem statusu. Tužiteljstvo BiH, zajedno s policijskim agencijama u BiH, nastavlja borbu protiv organiziranog kriminala u svim krajevima BiH. saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH.

Možda vam se svidi

Comments are closed.